12 березня 2022 р.

Карантин подовжено до 31 травня 2022 року

 


Нагадаємо, що 9 березня набула чинності постанова КМУ від 23 лютого 2022 р. N 229, якою дію карантину через COVID-19 продовжено до 31 травня включно.

Таким чином, термін дії карантину та обмежувальних протиепідемічних заходів в Україні для запобігання розповсюдженню COVID-19 продовжено з 31 березня до 31 травня включно

Згідно з постановою, термін розробки порядку ведення реєстру COVID-сертифікатів у центральній базі даних електронної системи здоров'я продовжено з 28 лютого до 1 квітня.

Продовження адаптивного карантину до 31 травня (включно) означає, що податкові і ЄСВ штрафи та пеня не нараховуватимуться (з невеликими винятками). Діятиме мораторій на окремі податкові перевірки (зокрема, і щодо ЄСВ), розгляд звернень до податківців (скарги, запити, зокрема, на ІПК) теж відкладається. Буде виплачуватись допомога по частковому безробіттю, а роботодавці можуть подовжити простій; оплачувані та неоплачувані відпустки працівникам (але лише за їх бажанням); виконання працівниками роботи дистанційно.

 

Довідково: постанова №229 подовжила дію постанови КМУ від 22 липня 2020 р. N 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».